Tolvajärven taistelujen perinnetoimikunnan kokous
12.12.2014 Helsingissä

1980-luvun alussa perustettu Tolvajärven taistelujen perinnetoimikunta on vuodesta 2014 alkaen osa Maanpuolustuskorkeakoulun Perinneyhdistystä. Perinnetoimikunnassa on 17 jäsentä, Talvisodassa Tolvajärven rintamalla taistelleiden jälkipolvea. Toimikunnan puheenjohtaja Juhani Talvela kuuluu Perinneyhdistyksen hallitukseen. Toimikunnan sihteerinä toimii Tapani Talari. Toimikunnan jäsenistä kahdeksan on Pajarin Poikien Perinneyhdistyksen jäseniä.

Päivän ohjelmassa 12.12.2014 oli aluksi perinteinen kunniakäynti Tolvajärven suunnan Osasto Talvelan komentajan, kenraali Paavo Talvelan haudalla Kulosaaren hautausmaalla. Kunniakäynnillä oli paikalla Maanpuolustuskorkeakoulun esiupseerikurssi.  Maanpuolustuskorkeakoululla Santahaminassa järjestetyssä tilaisuudessa Pajarin Poikien Perinneyhdistyksen puheenjohtaja Harri Virtapohja piti esiupseerikurssille ja Perinnetoimikunnalle esitelmän Tolvajärven taistelusta 12.12.1939. Perinnetoimikunta piti koululla myös vuosikokouksensa ja osallistui sen jälkeen koulun Perinnehuoneen uudistetun näyttelyn avajaisiin.

Kunniakäynti kenraali Talvelan haudalla Kulosaaren hautausmaalla. Seppeleen laskivat MPKKn edustajat ja Helena Turpeinen, kenraali Aaro Pajarin tytär.
   
Esitelmätilaisuus Maanpuolustuskorkeakoululla.  Harri Virtapohja; esitelmä Tolvajärven taistelusta.
   
MPKKn Perinnehuoneen näyttelyn avaus. Oikealla koulun rehtori, lippueamiraali Veijo Taipalus. Juhani Kivelä ja Timo Siukosaari tutustumassa Perinnehuoneen näyttelyyn.

Kooste: Markku Rauhalahti